Tälle sivulle päivitetään latuhuoltoon liittyvistä poikkeavista toimenpiteistä. Reitit huolletaan lähtökohtaisesti lumisateita seuraavana päivänä, ei ns. päivittäistä ajoa ellei olosuhteet niin erikseen vaadi.

Pääosin voit seurata latutilannetta "Latujen huoltotilanne" välilehdeltä, johon päivittyy kellonaika reittien huoltamisesta ja mahdollinen lisäkuvaus ajetusta ladusta.

TI 30.3. KLO 15.40 HIIHTOKAUSI OHI

Harmillisen rajusti loppui hiihtokausi. Hyvän paksuinen lumipeite sulanut nopeasti viimeisen viikon erittäin korkeissa lämpötiloissa ja olemattomissa yöpakkasissa. Latuhuoltoa ei voida enää täten suorittaa. Kiitos kuluneesta kaudesta!

La 27.3. klo 8.45

Eilen ajettu Tutkimusmetsän, lomakylän ja Kulennoisen lenkit. Lumipeite ohenee, mutta vielä ihan hyvä hiihtää. Ilmoitellaan tilanteen eli hiihto-olosuhteiden kehittymisestä parin päivän välein.

Ke 24.3. klo 9.55 PERJANTAINA VIELÄ LATUHUOLTO OSALLA REITEISTÄ

Pe-aamuna latuhuolto vielä ainakin Tuunaansaari + Tutkimusmetsän lenkki.
Yhdyslatuja ja jäälatuja ei enää ylläpidetä lämpimän kelin ja nopeasti hupenevan lumimäärän myötä.

KE 17.3. klo 12.30

Aamulla satoi useamman sentin lunta, seuraava latuhuolto viimeistään huomenna torstaina.

PE 12.3. KLO 8.05

Seuraava latuhuolto aikaisin la-aamusta. Siitä eteenpäin lähipäivinä huolto tarpeen ja toteutuvan kelin mukaisesti.
 

TO 25.2. KLO 9.40
REITIT HUOLLETTU KE-TO YÖLLÄ, SEURAAVA HUOLTO KUN PAKASTAA

Reitit huollettu yöllä ennenkuin meni lämpimän puolelle, seuraava huolto tehdään kun taas pakastuu. Jos reitit huolletaan suvijakson aikana, ne menevät huonoon kuntoon - tästä syystä pakkasten odottelut seuraavan huollon suhteen.

PE 19.2. KLO 8.40

Hiihtolomat alkavat. Latuhuolto lauantaina, tämän hetkisen sääennusteen mukaan myös sunnuntaina. Huoltotilanne-sivulle päivittyy tiedot, kun kukin lenkki huollettu.

MA 1.2.

Jääladut ja Tuunaansalmen ylitys on tarkoitus ajaa loppuviikosta.

To 28.1. KLO 15.40 PE JA LA LATUHUOLTO

Vihdoin kääntyy pakkasen puolelle, huomenna latujen huolto (ei jääladut) ja seuranta normaaliin tapaan "Latujen huoltotilanne" välilehdeltä. Metlan latu huolletaan lauantaina.

KE 27.1. KLO 21.30 JÄÄLADUT KIINNI VIIKONLOPUN YLI

Vettä on jäällä erittäin paljon ja jääolosuhteet näyttää haastavilta. Odotetaan ensi viikkoon jäälatujen ja tampattujen kävelyurien teossa.

MA 25.1.2021 KLO 8.20

Seuraava latuhuolto lumisateista huolimatta loppuviikosta, pakkasten tulon mukaan. Jos tällä suvikelillä ajaa ladut, menee latupohjat huonoon kuntoon. Odotetaan loppuviikon pakkaset.